- 60 dkg zöld hüvelyű bab-- sós vízben megfőztem
- 1/2 fej jégsalátát összevágtam / lehet, hogy megbocsájthatatlan, de nem tépkedtem /
- 5 szem krumplit héjastól megfőztem
- 10 dkg bacon szeleteket az első sütés után a sütőben ropogósra sütöttem
- a zsírjában megforgattam a félbevágott főtt krumplikat és a sütőben átsütöttem
- 30 dkg fagyasztott kagyló
- 10 dkg fekete olajbogyó
Olívaolajon mepirítottam 2 gerezd reszelt fokhagymát, megsütöttem rajta a bacon szeleteket. Kiszedtem és rádobtam a félig felolvasztott kagylókat. Amikor elfőtte a kiengedett viz egy részét, öntöttem hozzá 1/2 dl száraz fehérbort és elforraltam. Közben megsóztam, borsoztam és egy fél lime levét csavartam rá. Annyi lé maradt alatta, hogy a babot meglocsoltam vele. A szalonnákat közben a sütőben ropogósra sütöttem. A kiengedett zsírban megforgattam a főtt krumplikat és a sütőben megpirítottam.
--------Készítettem egy saláta öntetet is sherry ecetből, olívaolajból és lime léből. Megsóztam és borsot is tekertem bele.
- Tányérra tettem egy marék salátát és megöntöztem a saláta öntettel
- Rátettem a kagyló levével meglocsolt babot
- A krumplikat köré raktam
- A babra tettem a kagylókat és az olajbogyókat
- A szalonna szeleteket pedig mindezek tetejére
Plusz lime lével kicsit megspricceltem. Langyosan tálaltam. Csilipaprikát is lehetett volna tenni bele, de én most kihagytam. Bőséges három adag lett belőle. Nem ettünk mellé semmit, de pirítóst lehet hozzá adni.
Érdekes volt, hogy a kissé füstölt ízű szalonna és a kagyló, mennyire megférnek egymással. Olvastam már hasonló recepteket, de nem hittem volna, hogy,valóban jó íz kerekedik belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.