Túrókrém:
- 25 dkg túró
- 15 dkg mascarpone
- 2-3 ek sűrű tejföl
- 1-2 ek aprított medvehagyma
- 1 ek aprított kapribogyó
- 5 dkg aprított fekete olajbogyó
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Tonhalkrém:
- 2 dob. aprított tonhal konzerv
- 3-4 db szardella filé vagy 2 kk szardellapaszta
- 1 ek aprított kapribogyó
- 1 ek aprított fekete olajbogyó
- 1 ek aprított zöldolajbogyó
- olívaolaj
- bors
- 1/2 lime leve
Botmixerrel pürésítettem a krém hozzávalóit.
Olajbogyókrém:
- 20 dkg fekete olajbogyó
- 2 ek kapribogyó
- 3 szardellafilé
- 1 ger. fokhagyma
- 1,5--2 dl olívaolaj
- bors
Botmixerrel törtem össze a hozzávalókat.
A medvehagymás lepényeket a krémekhez sütöttem, hogy a zöldségeken kívül, legyen mivel mártogatni. Bármelyik kenyértésztából elkészíthető, de több élesztő kell bele, mint a kenyérbe.
- 20 dkg grahamliszt
- 40 dkg fehérliszt
- 4 dl folyadék
- 10 dkg öregtészta
- 1 ek burg.por
- 2 ek olaj
- só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kk cukor
- aprított fekete olajbogyó
- aprított medvehagyma
A kenyérsütőgéppel összekevertetem a tésztát, duplájára kelesztem, azután elosztom nyolc részre. Meggömbölygetem egyenként, majd tíz perc pihentetés után kilapítom. Újból kelesztem kb. húsz percig, azután 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.