2012. október 14., vasárnap

Fűszeres csirkeszárnyak párolt hagymával


A csirkeszárnyakról nem lehet leszedni a bőrt, pedig az nem egészséges. Ellenben nagyon finom!
Ropogósra sütve, fűszeresen, ragacsosan.
Ellensúlyozhatjuk, ha zöldség körettel tálaljuk és nem krumplival esszük.
Most én a hagymából csináltam köretet, mert mi nagyon szeretjük az ilyen pirított-párolt hagymát.

Sok-sok hagymát megtisztítottam és vastagabb félkarikányi szeletekre vágtam.
Olívaolaj és vaj keverékén megsütöttem egy olyan edényben, amit a sütőbe is be tudok tenni.
Fűszereztem borsikafűvel, kakukkfűvel, borssal.
Megszórtam reszelt sajttal, erre pedig vastagabb szelet paradicsomokat  tettem.
Az egész tetejére mozzarella sajtot raktam és így ment a sütőbe, amíg szépen meg nem pirult és jól össze nem sült az egész.

Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórtam meg.
A pirítós nem is kellett hozzá, de nagyobb étvágyúaknál finom kiegészítő lehet.

2 megjegyzés:

  1. Imádom a sütőben sült ételeidet. Étvágygerjesztőek!!!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg finomak és egyszerűen elkészíthetők.Az utóbbi években szoktam rá én is.

    VálaszTörlés