A csirkecombokból is lehet ünnepi ételt készíteni, bár nem olyan elegáns, mint a kacsa vagy bélszín, de mindenképpen elérhetőbb. Árban is.
Csirkecomb tölteléke:
- márványsajt,
- füstöltsonka / nem gyorsérlelésű /,
- pirított dió,
- körte,
- tojás,
- friss kenyérbél
- só,
- frissen őrölt bors
- borsikafű
Az édes ciderből még mindég volt, ezért ebből öntöttem a hús alá.
Lassú sütéssel készült, ezért talán nem száradt ki, nem veszített annyi nedvességet a hús, pedig nem volt letakarva.
Szalonnás sütőtök
S sütőtök karikákat sóztam, borsoztam, kakukkfűvel szórtam meg és egyenként bacon szeletekbe göngyölve sütőben megsütöttem.
Krumplival töltött sültpaprika
- finomra reszelt nyers krumpli
- finomra vágott hagyma
- finomra aprított húsos szalonna
Fehér paprikákba töltjük, de ne túl sokat, mert sülés közben megdagad és kijön belőle.
Olajos vajon kevés vízzel kb. 25 perc alatt megpároljuk.
Fedő nélkül elpárologtatjuk a vizet és körbe sütjük.
Nekem nem sikerült tökéletesre, mert sok lett a víz a paprikák alatt, ezért nem tudtam elfőzni. Túlpuhult a töltelék, eláztatta kissé a paprikákat, ezért a sütőben kellett befejeznem, hogy a forgatásnál ne essenek szét.
Ennek ellenére jó íze volt.
Paprikamártás
Sütőben megsütött paprika, héjától megszabadítva, sózva, borsozva, tejszínnel-tejföllel összetumixolva. Kapott egy kevés kakukkfű - rozmaring fűszerezést is.
A vendégek még sültkrumplit is ettek hozzá,de én eredetileg nem gondoltam más köretre, mint a tök és a paprika.
Különlegesen finom. :)
VálaszTörlésNagyon ötletes, érdekes, finom recept, tetszik nagyon.
VálaszTörlésHa nem látnám, azt mondanám, ilyen étel nincs is:)) Nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésHasonló töltelékkel már készítettem csirkét, akkor camembert sajt volt a márványsajt helyett.
A körte - dió páros mindég nyerő.
A sütőtök köretként régi kedvencünk. Ez is finom volt.
Húúú, ez nagyon kivánatos. Ide vele.
VálaszTörlésSajnos már csak a következő adagra lehet jelentkezni.
VálaszTörlés