Ha kicsit sűrűbbre készítem ezt a levest vagy teszek még bele tésztát, igazi lélekmelegítő lesz belőle.
Hasonlókat készítettem már régebben is, de a hasonlóság elég laza. Ami közös bennük, az a sok zöldség. Tulajdonképpen a rengeteg zöldség.
Az igazi különbség az ízesítésből fakad. Most provanszi fűszerkeverékkel ízesítettem, de kiegészítettem lestyánnal is.
Van egy kedvenc fűszerkeverékem, ami tulajdonképpen csirke fűszerkeverékként ajánlott, de én már régóta használom mindenhez, amihez kakukkfű, borsikafű, rozmaring, bazsalikom, lestyán kellene zöldfűszerként.
Ebben a keverékben ugyanis pontosan ezek vannak, de só nélkül.
Tehát ez nem fűszersó csak fűszerkeverék.
A zöldségek néha maradékok, vagy az aktuális főzés maradékai kiegészítve frissekkel vagy kizárólag a leveshez veszek különféle zöldségeket.
Most úgy alakult, hogy az ebéd zöldségragujához vásároltam és főzés közben derült ki, hogy lesz némi konyhai maradék, amiből remek leves készülhet. Hagyma, krumpli persze mindég van itthon és ezt mindég teszek a levesekbe is.
- vöröshagyma közepes kockákra vágva
- krumpli kockákra vágva
- petrezselyemgyökér
- paszternák
- sárgarépa
- zellerszár
- gombaszárak
- konzerv bab / fekete foltos /
- 2 db zöldségleveskocka vagy alaplé
Beleszórtam a fűszerkeveréket és plussz ízként még lestyánt is tettem hozzá.
Összeforraltam és készre főztem. Most jöhetne bele a tészta , ha sűrű, szinte egytálétel levest szeretnénk készíteni.
Nálunk mindég nagy siker az ilyen leves, de a hasonló krémleves változat is mindég jöhet.
Én is nagyon szeretem az ilyen lélekmelengető leveseket, főleg télen.:)
VálaszTörlésHa jó sűrűre sikerül, igazi egytálétel lesz belőle.
VálaszTörlés