2012. február 4., szombat

Farsangi fánk



Sok fánk recept található újságokban, szakácskönyvekben és a neten is. Hasonlóak de ennek ellenére  mindenki esküszik az övére, mert az vált be.
Nem különleges egy fánk tészta összeállítása, csupán a kelt tészta elkészítéséhez kell némi gyakorlat.
Nem akarok " saját" receptet írni, mert ez nem lenne az, hiszen én is szakácskönyvből tanultam meg sok mindent. A töltött fánk recept működő képes, mert úgy gondolom, hogy ha azt el lehetett belőle készíteni, akkor egy sima fánk is biztosan sikerül belőle.
A szalagok attól lesznek, ha bő olajban sütjük és a fánk lebegni tud az olajban, mert sütés közben még megnől a tészta térfogata.


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Pont én is fánkot készítek. Szépek lettek a fánkjaid.

    VálaszTörlés
  2. Csak azt nem értem, miért nem sütünk fánkot máskor is?
    Meg bejglit is lehetne és akkor nem lenne a család annyira kiéhezve rá.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.