Ez ismét egy olyan sütemény, aminek nem volt receptje, de az arányokat megpróbáltam a régebbi receptek alapján kialakítani.
A sütemény tésztája szintén nem könnyű és nem laza--a sütőpor ellenére sem ---, mert elég sok a túró és az alma is hozzájárult a tömör állaghoz.
A célom az volt, hogy olyan édesség legyen, amit lelkiismeretfurdalás nélkül ehetek akkor is, amikor a hét bármely napján -- akár edzés után is -- rám tör az édesség vágy.
Ebből nem is lehet sokat enni, mert elég laktató, de még így is egészséges hozzávalókból áll.
- 50 dkg ricotta
- 20 dkg zabpehely
- 5 dkg rizsliszt vagy helyette 1 cs. pudingpor vagy étk.keményítő
- 1 cs. sütőpor
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
- 5 dkg xilit / vagy ízlés szerint több ill. cukor /
- 3 db közepes alma reszelve
- 1 dl joghurt vagy tejföl
- 1,5 - 2 dl tej
- mazsola ízlés szerint / elhagyható /
- fahéj vagy reszelt citromhéj ízlés szerint / nekem nem volt /
- vaníliáscukor ízlés szerint
- csipet só
A tojásokat a cukorral kikevertem jó habosra.
Hozzáadtam sorban minden egyéb hozzávalót. Az almákat a durva reszelőn reszeltem le, de nincs jelentősége---így gyorsabb volt.
A tészta nyersen egy sűrűn folyós állagú massza volt. Szétterült a tepsiben, de egy kicsit meg kellett a sarkokat igazítani.
160 - 170 °C-on sütöttem úgy, hogy félidőben lazán letakartam. Nekem 40 perc kellett. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e? A tepsi nagysága 20 x 33 cm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.