A zöldségből készült köretek mindig minden mennyiségben jöhetnek. A karfiol nemcsak levesnek jó, nálunk köretként sokkal népszerűbb. Vacsorára hús nélkül, esetleg több sajttal megszórva vagy gombával kiegészítve minden feltételnek megfelel.
A karfiolt nagyobb rózsákra szedve roppanósra előfőzöm.
Egy sütőedényt tetszőleges zsiradékkal kicsit kikenek. Elvetemültebbek a zsiradék helyett bacon szeletekkel is kipárnázhatják.
A nagyobb karfiolrózsákat elvágom és a nagyjából egyforma darabokkal megtöltöm az edényt.
Ebben a változatban zöldborsó is van, egy másikat csak karfiolból csináltam.
- 50 dkg előfőzött karfiol
- 15 dkg fagyasztott zöldborsó
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 teáskanál repceolaj
Az öntet mindig ugyanaz, de lehet rajta változtatni.
- 2 db tojás
- 2 dl tejszín / tetszőleges zsírtartalmú /
- 1 evőkanál liszt / bármilyen lehet /
- só, bors szerecsendió ill. ízlés szerint más is
200 fokos sütőben 35 percig sütöttem.
Ebből nekem három adag lett, de egy jobb étvágyú személy a felét simán eltünteti.
Itt is megtaláltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.