2020. január 28., kedd

Karfiol köretként vagy vacsorára


A zöldségből készült köretek mindig minden mennyiségben jöhetnek. A karfiol nemcsak levesnek jó,  nálunk köretként sokkal  népszerűbb. Vacsorára hús nélkül, esetleg több sajttal megszórva vagy gombával kiegészítve minden feltételnek megfelel.

A karfiolt nagyobb rózsákra szedve roppanósra előfőzöm.
Egy sütőedényt tetszőleges zsiradékkal kicsit kikenek. Elvetemültebbek a zsiradék helyett bacon szeletekkel is kipárnázhatják.
A nagyobb karfiolrózsákat elvágom és a nagyjából egyforma darabokkal megtöltöm az edényt.
Ebben a változatban zöldborsó is van, egy másikat csak karfiolból csináltam.


  • 50 dkg előfőzött karfiol
  • 15 dkg fagyasztott zöldborsó 
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál repceolaj



Az öntet mindig ugyanaz, de lehet rajta változtatni.

  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín / tetszőleges zsírtartalmú /
  • 1 evőkanál liszt / bármilyen lehet /
  • só, bors szerecsendió ill. ízlés szerint más is
A lisztet el is lehet hagyni, bár ez nem nagy mennyiség, de liszt nélkül is összeáll az étel. Talán nem lesz ennyire masszív, lazább összetételű lesz és nem lehet ennyire egy darabban szeletelni, nem lesz fotogén ,  de ez csak esztétikai különbség. Én sem teszek minden alkalommal lisztet bele.
200 fokos sütőben 35 percig sütöttem.
Ebből nekem három adag lett, de egy jobb étvágyú személy a felét simán eltünteti.

Itt is megtaláltok
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.