Egy igazi ünnepi előétel, egy kenőke a pirított rozskenyérre..... vagy bárhogy máshogy 😊
Tulajdonképpen pontos recept nincs is, mert a hozzávalók összetétele és aránya tetszőlegesen változtatható.
Ami mindenképp kell hozzá, az a füstöltlazac, valamilyen krémsajt / sajtkrém /, ami inkább picit tejszínesen natúr, mint sajtosan savanykás ízű legyen.
A mascarpone vagy a hasonló ízű jó választás.
A kapor is finom fűszere a lazackrémnek, de a citrom pikáns íze is kell.
Többször készítettem már különféle ízesítésekkel, azt hiszem egyforma még nem volt. 😊
Ennek a krémnek az összetevői jól látszódnak a képen, de azért leírom.
20 dkg füstöltlazac + 20 dkg mascarpone
1 db kicsi lilahagyma apróra vágva
1 ek kapribogyó felaprítva
1 ek kapor finomra vágva
egy kisebb citrom reszelt héja és egy fél citrom leve
só, frissen őrölt bors
Volt olyan változat, amiben apróra vágott fekete olajbogyó is volt, de csináltam már kapor nélkül is.
#mutimiteszel #kenőke #lazackrém #otthonkészült #étteremhelyett #előétel #vendégváró #ünnepi
https://www.facebook.com/Daisy-receptjei-130136597418680/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.