2010. március 1., hétfő

Avokádósaláta kéksajttal

Az avokádókrém készítésekor derült ki, hogy a két gyümölcs/zöldség nem érett meg egyformán. Hiába próbáltam összenyomkodni, nem sikerült. Más elgondolás híján, egy egyszerűen összeállított saláta lett belőle. Nem laktunk jól vele, de kipróbáltam, milyen ízesítéssel lehet elkészíteni.




  • avokádó


  • francia márványsajt


  • kaliforniai paprika


  • zöldcitromlé


  • sűrű, krémes balzsamecet


  • tökmagolaj




  • frissen őrölt bors


Tulajdonképpen minden hozzávaló maradék volt. A sajt, a paprika éppen elég volt ennyi avokádóhoz. Az olajból csak néhány csepp kellett és a balzsamecet is hasonló mennyiség volt. Ennyi ízesítő pontosan elég volt, hogy adjon egy kis ízt ennek a magában ízetlen gyümölcsnek.



Frissen sült lapos kenyér és az avokádós túrókrém már elegendő volt vacsorára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése