- Most kíváncsiság is vegyült az elkészítésbe, mert láttam a boltban rizstésztát, ami penne formájú volt. Gondolom, a glutén mentes diétához ajánlott. Nem olcsó, mint minden más olyan alapanyag, ami sokkal több kiadást jelent néhány embernek, akik valamilyen egészségügyi ok miatt, különleges diétára ítéltettek.
- Nem értem, miért nem lehet megfizethető áron adni ezeket a termékeket? Talán attól tartanak, hogy olyanok is ezt fogják enni, akik egyébként nem kényszerülnének rá?
- Ha igen, akkor pedig olcsóbb lehetne az előállítása, mert nem kis mennyiségben kellene készíteni.
- Ha egészséges is, akkor meg miért ne ehetné mindenki?
Szép világos színű tészta volt. A főzési idő jól volt megadva, de amikor a raguval forgattam össze, akkor az addig al dante tészta szétesett, de az állaga nem igen változott. Érdekes volt, gondolom ez a rizsliszt sajátossága miatt történt. A szépségéből veszített, de az összhatásából nem.
- 25 dkg rizstészta
- 30 dkg laskagomba
- 2 fej hagyma
- 2-3 ger. fokhagyma
- 5 dkg rucola
- 5 dkg fekete olajbogyó
- 1/2 dl olívaolaj
- 3 dkg vaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1/2 dl száraz fehérbor
- frissen reszelt parmezán jellegű sajt
Az olajon megpároltam az összevágott hagymát és fokhagymát, tátettem a szintén összevágott gombát. Rövid ideig kell sütni, talán öt perc volt erős lángon. Hozzáöntöttem a bort és elforraltam. Megsóztam, borsoztam, rádobtam az olajbogyót, hozzáadtam a vajat és jól összeforgattam. A végén kevertem bele a rucolát. -----------A kifőzött tésztával összeforgattam és a tányéron megszórtam a sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.