Évek óta kutatom a tésztás recepteket tartalmazó könyveket. Sikerült is néhányat beszerezni, de a helytelen tészta főzési technika sokat rontott az eredményen. Mára már lecseréltem a régi könyveket, de az internet adta bőség mellett is szeretem, ha recept keresés közben lapozhatom a könyvet. Nekem az olvasás= a könyvvel. Ez azt jelenti, hogy ha meglátom, megveszem. Most a névnapomra kaptam ezt a két gyönyörű könyvet.
A tésztás a kedvencem, de a csokisban is találtam izgalmas recepteket, de még mindég nem tudom használni a sütőmet.
A tésztát már több, mint egy hónapja beszereztem / CBA / , de vártam a megfelelő elkészítési módra. Lett könyv, lett recept.
Hozzávalók:
- 50 dkg orecchiette tészta / fülecske /
- 50 dkg brokkoli / fagyasztott is lehet /
- 5 ek. olívaolaj
- 50 gr. szardella filé /ringli /
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 60 gr. frissen reszelt parmezán
- 60 gr.reszelt pecorinó
- só,bors
A tésztát sós vízben az előírás szerint megfőzzük. Ezt most 11-13 percig kellett, de így igazi al dente lett. Vastag, harapható tészta. A brokkolit is külön megfőztem sós vízben. Közben egy másik edényben az olajon dinszteljük meg a fokhagymát, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Kb. 3 perc múlva tegyük hozzá a szardellát és pároljuk azt is, közben a fakanállal nyomkodjuk szét. A leszűrt tésztát keverjük bele, tegyük bele a főtt brokkolit is és borsozzuk meg. Adjuk hozzá a sajtokat és kevergetve olvasszuk a tésztába. A szardella és a sajt is sós, ezért a sózással vigyázzunk!
Nekem pecorino sajtom nem volt, viszont belekevertem 50 gr. bolti reszelt, parmezán jellegű sajtot, és a tészta tetejére zöldséghámozóval grana padano sajtból vágtam forgácsokat.
Annyira egyszerű és annyira finom volt, hogy szinte lelkiismeret furdalásom van a hazai tészta ételek miatt.
Az ilyen tésztáktól én is függő vagyok...nagyon szeretem, a fiúkkal együtt. Akár naponta is meg tudnám enni. Van is a blogomon néhány belőlük:)
VálaszTörlés