- csalánból
- rukkolából
- medvehagymából
- petrezselyemből
- salátából
- sült kaliforniai paprikából
- aszalt paradicsomból
Talán másból is lehet, de én idáig jutottam.
- Nem kell feltétlenül fenyőmag, bár az nagyon finom. Lehet mandulát és diót tenni bele. A diót megpirítva megint új ízt kapunk.
- A nyers zöldek tele vannak vitaminnal, friss ízük étvágygerjesztő
- Az olaj lehetőleg olívaolaj legyen, mert itt nem túlzás, hiszen sokat eszünk belőle
- A sajt legyen kemény, mert csak azt lehet úgy reszelni, hogy ne legyen belőle egy összeállt csomó
- A sült paprikához tejszínt is önthetünk
- Az aszalt paradicsom mellé fekete olajbogyót tehetünk
Ezek a pestók nagyon finomak főtt tésztára vagy salátákra öntve, de lehet egy egyszerű sült csirkére is önteni. Fantázia, kreativitás, bátorság!-------és nagyon sok finomság születik majd a konyhánkban.
- 3 dkg medvehagyma levél
- 1 dkg mandulalap
- 1 dkg reszelt Gran Moravia sajt
- só
- bors
- olívaolaj
Azért mértem le a mennyiségeket, mert meg akartam mutatni, hogy milyen kevésből lehet egy olyan adagot készíteni, amiből már jóízűen ehet 2 ember, ha tésztára önti, de 4-5 ember pirítósra kenheti vagy salátára locsolhatja. Az olaj mennyiségét szabályozva lehet sűrűbb vagy hígabb pestot készíteni.
Isteni színe van!!!
VálaszTörlésNem soká lesz nálunk a kertben saláta és spenót. Abból is szívesen kipróbálnám.
Én is készítettem pestot, petrezselyemből.