Az úgy volt, hogy egyszer gondoltam egyet és megfőztem jó adag beáztatott babot, mondván, majd jó lesz egyszer. Adagoltam, zacskóztam és fagyasztottam. Most a húsvéti sonka dömping után / nem esett nehezünkere eltüntetni / úgy gondoltam, hogy együnk megint zöldséget. A bab egyik adagjából készült egy fantasztikusan finom sonkalével főtt leves. Ezt nem lehetett kihagyni, bár máskor a sonkalé is a fagyasztóban szokott kikötni. Egy kisebb csomagból most babkrémet kevertem. Ez még nem készült nálunk. Van egy másik receptem is, de akkor azt nem babból készítettem, mert éppen nem volt.
- főtt bab kb. 40 dkg
- 5 db medvehagyma levél
- 1/2 csokor petr.zöld
- 1 ek mentalevél a fagyasztóból
- 1 kk. római kömény
- só
- frissen őrölt bors
- csilipaprika kimagozva
- 1/2 lime leve
- olívaolaj
Ezt mind egy késes robotgéppel összekevertem. Kóstolás után ízesítettem. Nekem most így ízlett, de lehet hozzátenni hagymát, fokhagymát, koriander zöldet stb.---------------Pirítósra kenve, friss zöldségekkel remek vacsora lehet egy késői órán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.