2010. augusztus 18., szerda

A csatnik hozzávalói


 Ezt a szárított csilipaprikát néhány hónapja fedeztem fel a helyi boltban. Talán több is, mint fél éve. Sajnos gyorsan el is tűnt és azután folyamatosan kerestem, bármerre jártunk. Sehol nem volt, viszont újra megjelent a boltban. Már írtam többször, hogy én meg vagyok elégedve a CBA-val. Szeretem ezt a tört paprikát, sokat használom azóta, bár nekem van a fagyasztómban is mindég csilipaprika.



Ezeket is ebben a boltban vettem. A balzsamecetben ugyan olyan alkotórészek vannak, mint bármely másikban. Megnéztem a többit is,/ három félét /  amit itthon találtam. Szőlőmust, szőlőlé, biológiai erjesztés, karamell, fa / tölgyfa / hordóban érlelt. Talán ebben egy kicsit kevesebb a tartósító, állagjavító, mert ilyen adalékot nem találtam a cimkéjén.


A balzsamecetet Ausztriában, a borecetet Olaszországban gyártják. Az ára pedig feleannyi, mint a fele mennyiségű magyarnak. Sajnálom!


Ez pedig a cukor, amit leginkább a karácsonyi süteményekhez használok. Pesze akkor, ha nem ipari mennyiség kell belőle.  Most viszont a csatniknak nagyon finom ízt adott. Nem mindég teszem bele a dupla mennyiséget, mégha dupla mennyiségű csatnit is készítek, mert nagyon karakteres lesz az íze és, mert nagyon drága is. Sajnos mással nem tudom helyettesíteni ezt az ízt.

2 megjegyzés:

  1. Ez a cukor tényleg szuper, én is ugyanott veszem, de elég rapszodikuan lehet kapni, viszont hihetetlen íze van :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, igazi kincs ez a cukor.
    Nálunk is hol van, hol nincs, ezért nagyon beosztom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.