2018. június 14., csütörtök

Spárgás,körtés frittata


Sajnos a spárga szezonnak is lassan vége, de még lehet találni a zöldségesek polcain. Nagyon egészséges és nagyon sokoldalúan felhasználható. Levest, köretet , salátát és számtalan egytálételt lehet készíteni belőle.
Ez egy izgalmas ízkombináció Kaldenekker György konyhájából. Egy picit változtattam rajta és meg is írtam neki, hogy legközelebb mindenképp tegyen bele feta sajtot is. 😉😋 Ennyivel sikerült hozzájárulnom a hírnévhez 😃



Mennyiségeket nem írok, mert ez nem igazán fontos.

  • olívaolaj és vaj keverékén karikára vágott újhagymát vagy póréhagymát párolunk
  • csíkokra vágott húsos szalonnát teszünk rá és tovább pároljuk, pirítjuk
  • a zöld spárga szárát feldaraboljuk és azt is beletesszük
  • végül hozzáadjuk a felszeletelt körtét // ne legyen nagyon érett, puha //
Erősebb tűzön összepároljuk az egészet. Ne főzzük puhára, maradjon a körte is és a spárga is kicsit roppanós.

  • öntsük rá a felvert, megsózott tojásokat
  • borsozzuk meg
  • tegyük rá a spárga levágott végeit szépen elrendezve
  • morzsoljunk rá feta sajtot
Tegyük be a sütőbe és süssük tetszőleges állagúra. Mi úgy szeretjük, ha a tojás nincs szárazra sütve. A sütőből kivéve még lágyan rezgős.


Az íze különleges, de azért nem idegen ízvilág. Édes és sós. Ropogósan friss. Nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése