Sajnos a spárga szezonnak is lassan vége, de még lehet találni a zöldségesek polcain. Nagyon egészséges és nagyon sokoldalúan felhasználható. Levest, köretet , salátát és számtalan egytálételt lehet készíteni belőle.
Ez egy izgalmas ízkombináció Kaldenekker György konyhájából. Egy picit változtattam rajta és meg is írtam neki, hogy legközelebb mindenképp tegyen bele feta sajtot is. 😉😋 Ennyivel sikerült hozzájárulnom a hírnévhez 😃
Mennyiségeket nem írok, mert ez nem igazán fontos.
- olívaolaj és vaj keverékén karikára vágott újhagymát vagy póréhagymát párolunk
- csíkokra vágott húsos szalonnát teszünk rá és tovább pároljuk, pirítjuk
- a zöld spárga szárát feldaraboljuk és azt is beletesszük
- végül hozzáadjuk a felszeletelt körtét // ne legyen nagyon érett, puha //
- öntsük rá a felvert, megsózott tojásokat
- borsozzuk meg
- tegyük rá a spárga levágott végeit szépen elrendezve
- morzsoljunk rá feta sajtot
Az íze különleges, de azért nem idegen ízvilág. Édes és sós. Ropogósan friss. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.