Ez egy végtelenül egyszerű étel mind összetételében, mind elkészítésében.
A legegyszerűbb hozzávalókból áll, miszerint liszt, víz, só és ami a jellegét adja, a zöldhagyma.
Ezt a lepényt elkészítettem a diawellness lisztből is, nevezetesen a pizzalisztből. Egy kicsit nehezebben kezelhető tészta állagot kaptam, de folyamatos alálisztezéssel tökéletesen működött.
A diawellness pizzaliszt szénhidrát tartalma kb. fele a hagyományos lisztekének, azon kívül magasabb a rosttartalma és ami a legkedvezőbb, hogy magas rezisztens keményítő tartalma van.
Hozzávalók:
17 dkg sima liszt vagy .....20 dkg diawellness pizzaliszt
125 ml víz vagy 135 ml víz + szükség szerint
1 tk só
újhagyma zöldje
A reszelt parmezán nem volt a recept része
A tésztát lehet mással is ízesíteni, de megtömni nem szabad, mert elázhat vagy szétszakad az újra nyújtásnál.
Ez nem egy töltött lepény, csak ízesített ☺️
Szaftos, szószos ételek körete is lehet.
Egy kávéskanál olaj vagy más zsiradék a serpenyőbe és kb. 3 perc alatt megsütjük mind a két oldalát.
Amíg az egyik sül, addig el lehet készíteni a következőt.
Az összeállított tésztát 8 részre osztjuk.
Nem kell pihentetni, nem kell bele sütőpor sem, de aki akar, tehet bele.
Próbáljuk minél vékonyabbra nyújtani. Kb. 18 cm-es kör legyen.
Megszórjuk a vékonyra szeletelt újhagyma zöldjével.
A sajt opcionális, nem a recept része.
Feltekerjük, mint a palacsintát.
A feltekert tésztát csiga alakra formázzuk és aláhajtjuk a végét, kicsit megnyomkodjuk és kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra.
Nem baj, ha néhol kilyukad a hagyma miatt.
A kence nem kötelező, de én így jobban szeretem.
Az összeállítása tetszőleges.
Nekem most : tejföl, olajban eltett bazsalikom, fokhagyma, bors, Cayenne bors, só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.