2020. október 12., hétfő

Panna cotta ribizlizselével

 





Fehér réteg:
250 ml habtejszín
40 g negyedannyi édesítő
1 cs. vanília
6 g zselatinpor + 0,25 ml víz
Felmelegítjük a tejszínt az édesítővel, vaníliával és belekeverjük a vízbe áztatott zselatint.
Ha langyosra hűlt, kiadagoljuk négy közepes pohárba és hűtőbe tesszük, amíg megdermed. Ez kb. 2-3 óra.


Piros réteg:
Fél kg ribizlit kevés vízzel puhára főzünk, átpaszírozzuk és elfőzzük belőle a vizet. Lesz kb. 200 g püré, ehhez adunk
50 g mézet
40 - 50 g negyedannyi édesítőt
15 g étkezési keményítőt és besűrítjük
Ha langyosra hűlt, elosztjuk a poharakban és ismét hűtőbe tesszük.


Barna réteg:
10 dkg étcsokoládét
300 ml tejjel összeolvasztunk, édesítjük ízlés szerint,
reszelt narancshéjat adunk hozzá és elkeverünk benne egy csomag Expressz zselatinport.
Amikor langyosra hűlt, elosztjuk a poharakban és behűtjük.

A poharak megdöntése egyéni kreativitást igényel, de nem lehetetlen.
Nagyon mutatós desszertet készíthetünk.




Itt is megtaláltok

#mutimiteszel #étteremhelyett #diétás #finomdiéta #pohárdesszert #ribizlizselé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.