2011. október 9., vasárnap

Kedvenc vacsora ételünk a vékony tésztájú pizzalepény


Annyira egyszerű és olyan gyorsan elkészül. Nagyon-nagyon finom és megszámlálhatatlan változata van.
Nem vagyok vega, de az én kedvenceim a hús nélküi sajtos-zöldséges lepények. 
Megpróbálom minél természetesebb alapanyagokból elkészíteni, mert ezekből kevés kell, cserébe fantasztikus ízük van.
A kecsapot pedig a közelükbe sem engedem!


Ezen a lepényen csak füstöltsajt és edami sajt van, rajta kumato és egy kevés parmezánnak nem mondható reszeltsajt. Sajnos csak ehhez lehet hozzájutni rendszeresen, tudom ez többféle keménysajt keveréke parmezánnal keverve és aromákkal ízesítve.
A kumatot most próbáltam ki először, de nagyon ízlett. Majdnem olyan édes, mint a koktélparadicsom. A színe pedig csodaszép. Főleg így, hogy nincs elrejtve.
Volt még a hűtőmben bazsalikompesto, ezért ezt is tettem rá.
Nekem ez volt az egyik kedvencem. 
Ha így haladunk, a családom is minimális húsos pizzát fog enni, mert az enyém mindég ízlik nekik, csak sajnos kevés jut belőle. Mert ez az enyém!


Ezekre a pizzasütő lapokra érdemes beruházni, mert nem ázik el a tészta, hiszen  a forró levegő alulról is jobban éri a tésztát.
A vékony tésztával olyan gyorsan megsül, hogy alig tudom elkészíteni közben a másikat. Ezért sem kell nagyon megpakolni a tetejét, hogy minden megsüljön rajta.
A tesó áruházban 1000 ft volt darabja.


A teljeskiőrlésű liszt itt is megtalálható, mint szinte mindenben, amit én sütök. Ebben most volt rozsliszt és tönkölyliszt is.
A másik kedvencem a lenmagpehely. Nagyon egészséges és én teszek szinte minden kenyérfélébe. Na jó, a kalácsokba azért nem.


Ez szintén a vékony tészta, de úgy volt kedvem, hogy két tészta közé rejtsem a rávalót. Így lett belőle töltelék.
Ebben sincs sok minden csak füstölt nyers sonkaszeletek, márványsajt, petr.zöld és edami sajt reszelve, hogy összefogjon mindent.

Amikor - majdnem minden nap - fél öt után elkezdek főzni és még az evésre is sajnálom az időt, akkor is elkészülök ezekkel a lepényekkel addigra, mire éppen az éhenhalás küszöbére érek. Ha már úgy is a konyhában töltöm az időt, akkor legyen maximálisan kihasználva. Én így gondolom. Egy nő egyébként is képes egyszerre többfélét is csinálni.
A teljeskiőrlésű lisztből készült vékonyka lepény még a lelkiismeretemet is csitítja.
Minden nap meg tudnám enni ezeket!

2 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon, tetszik, bár én még ilyen vékony lappal sosem készítettem.

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik, mert ropogósabb a tészta és gyorsan elkészülhet több változatban, mintha csak kétfélét sütnék.
    Gusztusos lepények lesznek. Próbáld ki egyszer!

    VálaszTörlés